Platforms informeel leren

U hebt zich al aangemeld? Ga direct naar:
Birdy >
Curatr >

Of meld u aan voor een van de twee platforms.

Uitgelicht thema

Persoonlijk leiderschap van de schoolleider

Als je mensen in beweging wilt krijgen, moet het zijn voor een visie die gunstig voor hen is, waar belangrijke waarden mee zijn gemoeid, dat hun iets brengt waarnaar ze verlangen en het moet op een aanstekelijke manier gebracht worden zodat ze geneigd zijn te volgen.

Martin Luther King jr. 1929-1968.

Als u als schoolleider een heldere visie hebt, is duidelijk waar u heen wilt en waar u staat ten opzichte van dat doel. U kunt beter bedenken welke stappen u in de juiste richting kunt zetten en hoe u dat doet. Als schoolleider visie-gestuurd werken is een van de belangrijkste kritische succesfactoren.

Een visie ontwikkelen en samen met uw team een professionele leercultuur ontwikkelen, vraagt van u dat u weet wie u bent, welke waarden u belangrijk vindt, wat u hebt gevormd en hoe dat in uw handelen tot uitdrukking komt.

Om een visie te kunnen realiseren is het belangrijk dat u zicht hebt op uw huidige leiderschapsvaardigheden en op hoe u ze toepast. Het biedt u de kans nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en daarmee een betere leidinggevende te worden. Weet u al welke vaardigheden u in huis hebt en welke u verder zou willen ontwikkelen? Bent u zich bewust van de strategieën die u gebruikt? Zet u deze ook bewust in? Welke werken wel en welke werken niet?

Persoonlijk leiderschap ontwikkelen kan via de weg van formeel leren, maar leent zich ook voor informeel leren. Op het platform informeel leren kunt u samen met andere schoolleiders, die met hetzelfde thema bezig zijn, communiceren over deze onderwerpen. De activiteiten op het platform vormen de basis voor de validering in het kader van herregistratie. Wilt u meer informatie? Bel dan 030-2347360.

LinkedIn groep

Word lid van onze LinkedIn groep
Discussieer over stellingen en vragen of start zelf uw eigen discussie!

02.10.2015

Ruim 600 schoolleiders maakten al gebruik van het Schoolleiderskompas. Met waardevolle feedback hebben we het kompas verder kunnen verbeteren. Onder andere is de rapportage verder uitgebreid, waardoor...

29.09.2015

Vandaag is de eerste van vier bijeenkomsten ‘Schoolleidersregister On Tour’ gestart. De locatie tijdens deze eerste bijeenkomst was het Planetarium in Amsterdam. Zo’n zeventig schoolleiders,...

09.09.2015

Het Schoolleidersregister PO en CSS Breda zijn een pilot gestart waarbij Birdy, een digitaal platform, beschikbaar wordt gesteld voor de route 'Informeel leren'. Birdy is een community van en voor...

04.09.2015

Erkende ongelijkheid van kinderen, daar gaat het eigen onderwijsconcept van basisschool Het Talent van uit. De school werkt al sinds de oprichting in 2001 met dit concept, dat zowel inhoudelijk als...

09.07.2015

Bij de stichting Onderwijsgeschillen is een landelijke onafhankelijke beroepscommissie voor het Schoolleidersregister PO aangesteld. Een schoolleider die het niet eens is met het besluit over zijn of...

Schoolleidersregister PO

     > Inschrijven schoolleider
     > Aanmelden bestuur
     > Inloggen op account
     > Schoolleider zoeken

Hebt u vragen? Neem dan contact op via 030-234 73 60 of via info@schoolleidersregisterpo.nl

15.10.2015

In het najaar gaat het Schoolleidersregister on tour. We komen ook naar Eindhoven.

10.11.2015

Het schoolleidersregister gaat in heel het land in gesprek met schoolleiders. Op dinsdag 10 november zijn we in Flevoland.

12.11.2015

In het najaar gaat het Schoolleidersregister on tour. We komen ook naar Assen.

17.11.2015

Het schoolleidersregister gaat in heel het land in gesprek met schoolleiders. Op dinsdag 17 november zijn we in Limburg.

09.12.2015

Het schoolleidersregister gaat in heel het land in gesprek met schoolleiders. Op woensdag 9 december zijn we in Noord-Brabant.

Nieuwsbrief

Beeldscherm van een iMac
Ontvang onze nieuwsbrief in uw mailbox met de laatste ontwikkelingen en activiteiten