Platform informeel leren

Doet u mee aan de pilot informeel leren?
Log in op het platform. Of meld u aan.

Uitgelicht thema

Persoonlijk leiderschap van de schoolleider

Als je mensen in beweging wilt krijgen, moet het zijn voor een visie die gunstig voor hen is, waar belangrijke waarden mee zijn gemoeid, dat hun iets brengt waarnaar ze verlangen en het moet op een aanstekelijke manier gebracht worden zodat ze geneigd zijn te volgen.

Martin Luther King jr. 1929-1968.

Als u als schoolleider een heldere visie hebt, is duidelijk waar u heen wilt en waar u staat ten opzichte van dat doel. U kunt beter bedenken welke stappen u in de juiste richting kunt zetten en hoe u dat doet. Als schoolleider visie-gestuurd werken is een van de belangrijkste kritische succesfactoren.

Een visie ontwikkelen en samen met uw team een professionele leercultuur ontwikkelen, vraagt van u dat u weet wie u bent, welke waarden u belangrijk vindt, wat u hebt gevormd en hoe dat in uw handelen tot uitdrukking komt.

Om een visie te kunnen realiseren is het belangrijk dat u zicht hebt op uw huidige leiderschapsvaardigheden en op hoe u ze toepast. Het biedt u de kans nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en daarmee een betere leidinggevende te worden. Weet u al welke vaardigheden u in huis hebt en welke u verder zou willen ontwikkelen? Bent u zich bewust van de strategieën die u gebruikt? Zet u deze ook bewust in? Welke werken wel en welke werken niet?

Persoonlijk leiderschap ontwikkelen kan via de weg van formeel leren, maar leent zich ook voor informeel leren. Op het platform informeel leren kunt u samen met andere schoolleiders, die met hetzelfde thema bezig zijn, communiceren over deze onderwerpen. De activiteiten op het platform vormen de basis voor de validering in het kader van herregistratie. Wilt u meer informatie? Bel dan 030-2347360.

LinkedIn groep

Word lid van onze LinkedIn groep
Discussieer over stellingen en vragen of start zelf uw eigen discussie!

09.07.2015

Bij de stichting Onderwijsgeschillen is een landelijke onafhankelijke beroepscommissie voor het Schoolleidersregister PO aangesteld. Een schoolleider die het niet eens is met het besluit over zijn of...

02.07.2015

In het Schoolleidersregister PO heeft zich deze week de zevenduizendste schoolleider aangemeld. Daarnaast is het aantal geregistreerde schoolleiders gestegen naar meer dan 2800.

26.06.2015

In het najaar gaat het Schoolleidersregister on tour. We komen naar Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Assen.

08.06.2015

Eind mei is de Wetenschappelijke Raad van het Schoolleidersregister PO geïnstalleerd. De Wetenschappelijke Raad adviseert gevraagd en ongevraagd het bestuur van het Schoolleidersregister over de...

08.06.2015

‘Weg met de vergadercultuur’

Schoolleidersregister PO

     > Inschrijven schoolleider
     > Aanmelden bestuur
     > Inloggen op account
     > Schoolleider zoeken

Hebt u vragen? Neem dan contact op via 030-234 73 60 of via info@schoolleidersregisterpo.nl

17.09.2015

Het schoolleidersregister gaat in heel het land in gesprek met schoolleiders. Op donderdag 17 september zijn we in Friesland.

22.09.2015

Het schoolleidersregister gaat in heel het land in gesprek met schoolleiders. Op dinsdag 22 september zijn we in Utrecht.

29.09.2015

In het najaar gaat het Schoolleidersregister on tour. We komen ook naar Amsterdam.

07.10.2015

Het schoolleidersregister gaat in heel het land in gesprek met schoolleiders. Op woensdag 7 oktober zijn we in Zeeland.

08.10.2015

In het najaar gaat het Schoolleidersregister on tour. We komen ook naar Rotterdam.

Nieuwsbrief

Beeldscherm van een iMac
Ontvang onze nieuwsbrief in uw mailbox met de laatste ontwikkelingen en activiteiten