Over ons

Het Schoolleidersregister PO is in 2013 opgericht vanuit de beroepsgroep zelf, om het beroep van de schoolleider te versterken. Het Schoolleidersregister PO is van schoolleiders en bestaat voor een groot deel uit schoolleiders. 

Sterk staaltje schoolleiderschap

Het Schoolleidersregister PO is een gemeenschappelijke plek waar alle kwaliteiten van schoolleiders in het primair onderwijs bijeen worden gebracht. Het register maakt de basiskwaliteit van schoolleiders zichtbaar en toont aan dat schoolleiders hun vak en hun ontwikkeling serieus nemen.

Het register faciliteert de ontwikkeling van schoolleiders, onder andere door schoolleiders met elkaar in contact te brengen en door trends in beeld te brengen en kennis te delen, zodat schoolleiders voorop kunnen blijven lopen. Zo kunnen ze de kinderen de beste kansen blijven bieden.

"Een goede schoolleider word je niet zomaar. En een goede schoolleider blijven, gaat ook niet vanzelf. Schoolleiders zijn continu bezig met hun ontwikkeling. Niet alleen voor zichzelf, maar juist ook voor anderen! Dat verdient aandacht en erkenning."