Over ons

Het Schoolleidersregister PO is in 2013 opgericht vanuit de beroepsgroep zelf, om het beroep van de schoolleider te versterken. Het Schoolleidersregister PO is van schoolleiders en bestaat voor een groot deel uit schoolleiders. 

Sterk staaltje schoolleiderschap

Het Schoolleidersregister PO is een gemeenschappelijke plek waar alle kwaliteiten van schoolleiders in het primair onderwijs bijeen worden gebracht. Het register maakt de basiskwaliteit van schoolleiders zichtbaar en toont aan dat schoolleiders hun vak en hun ontwikkeling serieus nemen.

Schoolleiders in het PO weten hoe belangrijk het is voor de kwaliteit van het onderwijs dat zij zich individueel en als beroepsgroep blijven ontwikkelen en werken hier hard aan. Het Schoolleidersregister stimuleert en faciliteert de ontwikkeling van schoolleiders, onder andere door schoolleiders met elkaar in contact te brengen, door trends in beeld te brengen en kennis te delen, zodat schoolleiders voorop kunnen blijven lopen. Zo kunnen ze de kinderen de beste kansen blijven bieden.