Kennisbasis

Schoolleiders in het Primair Onderwijs werken vanuit gedeelde opvattingen en waarden aan hun individuele ontwikkeling en aan de ontwikkeling van het beroep. Schoolleiders beschrijven in de beroepsstandaard de belangrijkste leiderschapspraktijken en kwaliteiten van leidinggevenden in het PO. 
De professionaliseringsthema's zijn uitwerkingen van de beroepsstandaard. Professionaliseringsthema's bouwen voort op de basiskwalificaties van de schoolleider.  Als derde beschrijven de Trends maatschappelijke en technologische ontwikkelingen die van belang zijn voor schoolleiders.

Samen vormen beroepsstandaard, professionaliseringsthema's en trends de kennisbasis. Schoolleiders werken bij de ontwikkeling van de kennisbasis nauw samen met wetenschappers en andere deskundigen. Zo borgen schoolleiders dat de kennisbasis verwijst naar de laatste wetenschappelijke inzichten over schoolleiderschap, de ontwikkelingen in het werkveld en de maatschappelijke en technologische veranderingen die van belang zijn voor het beroep van schoolleiders.

De kennisbasis vormt het fundament voor het beoordelen van de kwaliteit van de basiskwalificaties (schoolleidersopleidingen, masters e.d.) en professionaliseringsaanbod voor na de basiskwalificatie.

Ook bijdragen aan de kennisbasis voor schoolleiders?

Iedere schoolleider die een substantiële bijdrage levert aan de ontwikkeling van de kennisbasis voor schoolleiders, kan dit gebruiken voor herregistratie. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan de publicatie van een boek over schoolleiderschap, het uitvoeren van een onderzoek over schoolleiderschap, deelname aan een kenniskring of andere activiteiten die niet alleen voor uw eigen ontwikkeling waardevol zijn, maar ook voor beroepsgenoten.

Meer informatie over deelname aan kenniskringen vindt u hier.

Neem contact op als u iets heeft ontwikkeld dat interessant is voor de beroepsgroep van schoolleiders in het primair onderwijs. In een korte motivatie beschrijft u wat u heeft ondernomen en welke bijdrage dit levert aan de kennisbasis. De Commissie Registratie beoordeelt of uw bijdrage voldoende substantieel is en of u hiermee kunt herregistreren.

Contact

U kunt ons tijdens kantooruren telefonisch bereiken op 030- 2347360

Aanhef

Optioneel

Uw vraag

Telefonisch contact