Welke kennis heeft een schoolleider nodig om zijn beroep goed uit te kunnen oefenen? En welke kennis delen schoolleiders met elkaar om samen vast te kunnen stellen wat een goede schoolleider moet kennen en kunnen?

Het Schoolleidersregister PO is door de beroepsgroep aangewezen als dé autoriteit voor de beroepsstandaard en professionaliseringsthema's voor schoolleiders. De beroepsstandaard en de professionaliseringsthema’s vormen gezamenlijk de kennisbasis. In de kennisbasis zijn zowel theoretische wetenschappelijke inzichten te vinden als praktijkkennis, waarvan schoolleiders hebben ervaren dat die relevant is voor hun schoolleiderschap. De kennisbasis komt tot stand in dialoog tussen deskundigen en professionals.

"Mijn registratie is een goede stimulans en maakt dat ik bewust bezig ben met mijn ontwikkeling."

Ook bijdragen aan de kennisbasis voor schoolleiders?

Iedere schoolleider die een substantiële bijdrage levert aan de ontwikkeling van de kennisbasis voor schoolleiders, kan dit gebruiken voor herregistratie. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan de publicatie van een boek over schoolleiderschap, het uitvoeren van een onderzoek over schoolleiderschap of andere activiteiten die niet alleen voor uw eigen ontwikkeling waardevol zijn, maar ook voor beroepsgenoten.

Neem contact op als u iets heeft ontwikkeld waar de beroepsgroep schoolleiders voordeel mee kan doen. In een korte motivatie beschrijft u wat u heeft ondernomen en welke bijdrage dit levert aan de kennisbasis. De Commissie Registratie beoordeelt of uw bijdrage voldoende substantieel is en of u hiermee kunt herregistreren.

Contact

U kunt ons tijdens kantooruren telefonisch bereiken op 030- 2347360

Aanhef

Optioneel

Uw vraag

Telefonisch contact