Registerdirecteur Onderwijs (RDO) in opleiding

Volgt u binnenkort een geaccrediteerde opleiding voor de basisregistratie? Dan kunt u zich laten registreren als Registerdirecteur Onderwijs (RDO) in opleiding. Hiermee laat u zien dat u bezig bent uw basiskwalificaties uit de beroepsstandaard voor schoolleiders in het primair onderwijs te behalen.

Registratie aanvragen
Als u nog geen account heeft schrijft u zich eerst in. Hier vindt u meer informatie en de mogelijkheid tot inschrijven. In het registerreglement vindt u de bepalingen die hierop van toepassing zijn. In het account voegt u een bewijs van inschrijving voor de geaccrediteerde opleiding voor de basisregistratie toe en vraagt u registratie aan als RDO in opleiding. Nadat de Commissie Registratie een besluit heeft genomen ontvangt u hierover bericht.

In de scholingsagenda voor de basisregistratie vindt u de geaccrediteerde opleidingen voor de basisregistratie.

Staat u niet ingeschreven voor een geaccrediteerde opleiding voor de basisregistratie?
Dan kunt u zich niet registreren als RDO in opleiding. Er zijn wel andere manieren (bijvoorbeeld een assessment, EVC of IDW traject) om aan te tonen dat u beschikt over de basiskwalificaties van het beroep schoolleider, zodat u zich kunt registreren. Regel dit zo snel mogelijk: u bent registratieplichtig vanaf het moment dat u benoemd bent als schoolleider. Lukt dit niet direct? Vanaf het moment van aanstelling heeft u hiervoor 6 maanden de tijd.