Vooraf gewaardeerd professionaliseringsaanbod

Schoolleiders kunnen zich ontwikkelen door het volgen en afronden van vooraf gewaardeerd professionaliseringsaanbod: een opleiding, cursus of training die één of meerdere professionaliseringsthema’s afdekt.

Zowel (commerciële) aanbieders als besturen kunnen een aanvraag indienen om professionaliseringsaanbod vooraf te laten waarderen ten behoeve van de herregistratie van schoolleiders. De Commissie Accreditatie beoordeelt of het aanbod naar inhoud, niveau en studiebelasting voldoet aan de gestelde criteria.

Om het aanbod te kunnen accrediteren, moet het één of meerdere professionaliseringsthema’s afdekken, voortbouwen op de basiskwalificaties, duidelijk geformuleerde leerdoelen hebben, op een adequate manier vaststellen of de leerdoelen behaald zijn en minimaal 24 uur studiebelasting hebben.

Informatie
In onderstaand document vindt u een toelichting op de aanvraag voor geaccrediteerd professionaliseringsaanbod. Vervolgens dient u de aanvraag in via PE-online.
 

Accreditatie aanvragen via PE-online

  • Heeft u bestaand geaccrediteerd aanbod en wilt u een nieuwe aanvraag indienen?
    Dan heeft u per e-mail uw accountgegevens ontvangen waarmee u kunt inloggen. Neem contact met ons op als u dit bericht niet heeft ontvangen: 030 – 234 73 60. Via onderstaande button kunt u inloggen en het aanvraagproces doorlopen. 
  • Dient u voor de eerste keer een accreditatie-aanvraag in?
    Dan kunt u via onderstaande button een account aanmaken en het aanvraagproces doorlopen. 

De Commissie Accreditatie besluit over uw aanvraag. Als uw aanbod is geaccrediteerd wordt deze getoond in de nascholingsagenda die door iedereen te raadplegen is. Aanbod voor de herregistratie is beter vindbaar als er uitvoeringsdata worden toegevoegd aan het aanbod. Dit moet u als aanbieder zelf doen in PE-online. Zorg er dus voor dat de gegevens van uw geaccrediteerde aanbod actueel zijn.   

Presentie schoolleiders
U kunt de presentie van de schoolleiders, die de professionaliseringsactiviteit succesvol hebben afgerond, invoeren in PE-online (tabblad 'Presentie'). Hiermee bevestigt u dat de schoolleiders voldoende aanwezig zijn geweest en de leerdoelen in voldoende mate zijn behaald. Na het invoeren van de presentie worden de herregistratiepunten verwerkt in de persoonlijke accounts van betreffende schoolleiders.