Accreditatie als professioneel beoordelaar

Schoolleiders kunnen ook kiezen om activiteiten die ze hebben uitgevoerd achteraf te laten waarderen (een herregistratiewaarde toe te laten kennen) door een geaccrediteerd professioneel beoordelaar.

De schoolleider laat aan de hand van leerervaringen, bijvoorbeeld uit zijn of haar eigen praktijk, zien dat hij of zij een substantiële ontwikkeling heeft doorgemaakt op één of meerdere professionaliseringsthema’s. Een geaccrediteerd professioneel beoordelaar kent de herregistratiewaarde toe en geeft aan welke professionaliseringsthema’s het betreft.

Als aanbieder kunt u accreditatie als professioneel beoordelaar aanvragen. Hiervoor dient u aan te tonen dat de werkwijze van de professioneel beoordelaars van uw organisatie valide en betrouwbaar is en de professioneel beoordelaars expertise bezitten m.b.t schoolleiderschap en de professionaliseringsthema’s, alsmede over assessmentexpertise en ervaring.

Informatie
In onderstaand document vindt u een toelichting op de accreditatieaanvraag voor professioneel beoordelaars. Vervolgens dient u de aanvraag in via PE-online.

Accreditatie aanvragen via PE-online

  • Heeft u bestaand geaccrediteerd aanbod en wilt u een nieuwe aanvraag indienen?
    Dan heeft u per e-mail uw accountgegevens ontvangen waarmee u kunt inloggen. Neem contact met ons op als u dit bericht niet heeft ontvangen: 030 – 234 73 60. Via onderstaande button kunt u inloggen en het aanvraagproces doorlopen. 
  • Dient u voor de eerste keer een accreditatie-aanvraag in?
    Dan kunt u via onderstaande button een account aanmaken en het aanvraagproces doorlopen. 

De Commissie Accreditatie besluit over uw aanvraag. Als uw aanbod is geaccrediteerd wordt u als professioneel beoordelaar getoond in de nascholingsagenda die door iedereen te raadplegen is.