Herregistratiewaarde achteraf laten vaststellen

Alles wat aantoonbaar heeft bijgedragen aan je ontwikkeling kun je meenemen voor je herregistratie. Professionele ontwikkeling vindt ook plaats in de praktijk. Als schoolleider ben je continu bezig met verandering en ontwikkeling. Je begeleidt bijvoorbeeld een fusietraject en werkt hierin samen met de gemeente en ketenpartners in de zorg, of je hebt een boek gelezen en hierover intervisie verzorgd met collega’s. Aan deze en andere activiteiten kun je achteraf een herregistratiewaarde toe laten kennen.

Professioneel beoordelaars
Verschillende aanbieders zijn gecertificeerd om achteraf waarde aan je ontwikkeling toe te kennen. Deze bureaus hebben allemaal een eigen methode om tot de waardering te komen.

Schoolleiders waarderen schoolleiders
Je kunt ook kiezen voor de methode ‘Schoolleiders waarderen schoolleiders’, waarbij je een professionele dialoog voert met twee andere schoolleiders. Kijk dit filmpje om te zien hoe dit in zijn werk gaat:

Herregistreren
Eén keer in de vijf jaar laat je zien dat je je hebt ontwikkeld. Aan je ontwikkeling wordt een herregistratiewaarde in punten toegekend. Je kunt herregistreren wanneer je 100 punten hebt behaald. Hier vind je meer informatie.