Flexibiliseren verlenging registratie

Eén keer in de vijf jaar laten schooldirecteuren in het primair onderwijs zien dat ze zich hebben ontwikkeld. Tot nu toe kunnen zij herregistreren wanneer zij 100 punten hebben gehaald. Dit is niet altijd voor iedereen haalbaar. Een cursus gaat bijvoorbeeld niet door, iemand zit midden in een drukke (crisis-)periode op school, is langdurig ziek et cetera. Verlenging van de registratie kan flexibeler voor iedereen die minimaal 60 punten heeft gehaald. Goed nieuws!
 

Iedere vijf jaar halen schooldirecteuren minimaal 100 punten
De nieuwe herregistratiedatum voor iemand die na vijf jaar 60 punten heeft behaald is 3 jaar na de laatste (her-)registratiedatum. Wie na vijf jaar 80 punten heeft behaald voor 4 jaar. Bij 100 punten geldt de reguliere verlenging van 5 jaar. Wie 120 punten heeft behaald krijgt een verlenging van 6 jaar. Wie minimaal 140 punten heeft behaald krijgt een verlenging van 7 jaar.

De flexibilisering van de verlenging van registratie gaat in vanaf 2024
Wil je meer weten? Alle details staan op onze website.