Bas Vernooij, directeur van basisschool De Stromen en De Viergang in Alphen aan de Rijn, is op voordracht van de AVS per 1 januari 2024 benoemd als lid van het bestuur van het Schoolleidersregister PO

Hij volgt Mogens Domela Nieuwenhuis Nijegaard op die tot 31 december 2023 lid van het bestuur van het Schoolleidersregister PO is.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Schoolleidersregister PO

'Goede leiders creëren geen volgers, ze creëren nieuwe leiders', aldus Bas Vernooij.
 

Bestuursvoorzitter Boris van der Ham is blij met de benoeming van Bas Vernooij. 'Met Bas krijgen we een jonge, gedreven schooldirecteur in het bestuur. We hebben er alle vertrouwen in dat hij een mooie bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van het Schoolleidersregister PO'.

Het bestuur bestaat uit een onafhankelijk voorzitter, een schooldirecteur op voordracht van de AVS, een voorzitter College van Bestuur op voordracht van CNV Schoolleiders, een directeur-bestuurder op voordracht van de AOb en een bestuurder op voordracht van de PO-Raad. Bestuursleden worden benoemd voor de termijn van vier jaar met een mogelijkheid voor een tweede termijn.

Schooldirecteuren spelen de hoofdrol bij het Schoolleidersregister PO
Schooldirecteuren zitten in het bestuur, in de commissies die registratie- en accreditatiebesluiten nemen én zijn betrokken bij de ontwikkeling van de kennisbasis van schooldirecteuren. Schooldirecteuren monitoren en analyseren samen met onderzoekers ontwikkelingen die van invloed zijn op het beroep van schooldirecteuren en ontsluiten kennis hierover.

Sterk Staaltje Schoolleiderschap
Schooldirecteuren werken individueel én als beroepsgroep voortdurend aan hun ontwikkeling. Dat doen ze voor zichzelf én voor anderen.
Het Schoolleidersregister PO stimuleert de ontwikkeling van individuele schooldirecteuren en van de beroepsgroep. De ontwikkeling van de beroepsgroep mag gezien worden.