Benoeming Chris Dam als lid bestuur Schoolleidersregister PO

Op voordracht van de PO-Raad heeft het bestuur van de Stichting Schoolleidersregister PO Chris Dam als lid van het bestuur van het Schoolleidersregister PO benoemd per 1 oktober 2022. Chris Dam is bestuurder van de Akker in Oldebroek, een stichting met zeven scholen. Chris volgt Taco Keulen op die tot 1 oktober bestuursvoorzitter is van Agora in Zaandam.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Schoolleidersregister PO

Voorzitter Boris van der Ham is blij met de benoeming van Chris Dam. ‘Met Chris krijgen we opnieuw een sterke schoolbestuurder in het bestuur. We hebben er alle vertrouwen in dat hij een goede bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van het Schoolleidersregister PO.
Schoolleiders hebben de hoofdrol bij het Schoolleidersregister: in het bestuur, bij het ontwikkelen van de kennisbasis of als lid van commissies die registratie- en accreditatiebesluiten nemen. Met de benoeming van Chris onderstrepen we het belang van het perspectief van schoolbestuurders in het bestuur van het Schoolleidersregister PO’.

Het bestuur bestaat uit een onafhankelijk voorzitter, schoolleiders op voordracht van de AOb, AVS en CNV Schoolleiders en een bestuurder op voordracht van de PO-Raad. Bestuursleden worden benoemd voor de termijn van vier jaar met een mogelijkheid voor een tweede termijn.

Sterk Staaltje Schoolleiderschap

Schoolleiders werken individueel én als beroepsgroep voortdurend aan hun ontwikkeling. Dat doen ze voor zichzelf én voor anderen.

Het Schoolleidersregister PO stimuleert de ontwikkeling van individuele schoolleiders en van de beroepsgroep. De ontwikkeling van de beroepsgroep mag gezien worden.