Benoeming Pepien Timmermans als lid bestuur Schoolleidersregister PO

Op voordracht van CNV schoolleiders heeft het bestuur van de Stichting Schoolleidersregister PO Pepien Timmermans als lid van het bestuur van het Schoolleidersregister PO benoemd per 1 januari 2021. Pepien Timmermans is directeur van kindcentrum Antonius in Best van de Stichting Best Onderwijs. Pepien volgt Yvonne Vaes op, directeur bij basisschool Het Dal in Weert van de Stichting Eduquaat.

Voorzitter Ursie Lambrechts is verheugd over de benoeming van Pepien Timmermans. ‘Met Pepien krijgen we weer een sterke schoolleider in het bestuur. We hebben er alle vertrouwen in dat zij een goede bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van het Schoolleidersregister PO. Schoolleiders hebben de hoofdrol bij het Schoolleidersregister: van het ontwikkelen van de kennisbasis tot lid zijn van commissies die registratie- en certificeringsbesluiten nemen. Met de benoeming van Pepien laten we opnieuw zien dat het Schoolleidersregister PO van schoolleiders is’.

Het bestuur bestaat uit een onafhankelijk voorzitter, schoolleiders op voordracht van de AOb, AVS en CNV Schoolleiders en een bestuurder op voordracht van de PO-raad. Bestuursleden worden benoemd voor de termijn van vier jaar met een mogelijkheid voor een tweede termijn.

Sterk Staaltje Schoolleiderschap
Schoolleiders werken individueel én als beroepsgroep voortdurend aan hun ontwikkeling. Niet alleen voor zichzelf maar juist ook voor anderen.
Het Schoolleidersregister PO stimuleert de ontwikkeling van individuele schoolleiders en van de beroepsgroep. De ontwikkeling van de beroepsgroep mag gezien worden.