Aspirant-registratie

Bent u een beginnende directeur of adjunct-directeur? En bent u net begonnen met een schoolleidersopleiding? Dan kunt u zich wellicht laten registreren als aspirant-RADO of aspirant-RDO. De aspirant-regeling stelt u in gelegenheid om aan uw basiskwalificatie te werken.

Voorwaarden om als aspirant te kunnen registreren
Kijk zelf goed welke termijn voor u geldt, voordat u een aspirant-registratie aanvraagt. Bijvoorbeeld: wanneer u in januari 2016 voor het eerst benoemd bent als adjunct-directeur, kan uw registratie als aspirant-RADO uiterlijk tot januari 2018 voortduren. Deze termijn is op dit moment al verlopen, het heeft in dit geval dan ook geen zin meer om een aspirant-registratie aan te vragen. U kunt zich pas registreren, wanneer u een schoolleidersopleiding heeft afgerond.

U volgt geen schoolleidersopleiding?
Dan kunt u zich niet registreren als aspirant. Er zijn wel andere manieren om aan te tonen dat u beschikt over de basiskwalificaties van het beroep schoolleider, waarmee u zich kunt registreren (bijvoorbeeld een assessment, EVC of IDW traject). Regel dit zo snel mogelijk: u bent registratieplichtig vanaf het moment dat u benoemd bent als schoolleider. Lukt dit niet direct? U kunt maximaal 6 maanden uitstel krijgen, gerekend vanaf het moment van aanstelling.

Functie Vereiste kwalificatie Titel Aspirant-termijn
Termijnen voor aspirant-registratie per functiegroep
Directeur diploma vakbekwaam aspirant-RDO 3 jaar
Adjunct-directeur diploma basisbekwaam aspirant-RADO 2 jaar