17 mei: In gesprek in Drenthe

Wilt u meer weten over informeel leren in het kader van de herregistratie? Op woensdag 17 mei 2017 gaan we graag met u in gesprek in Drenthe!


Leren in de praktijk, ervaringen bewust waarnemen en formuleren, uit uw comfortzone treden en reflecteren aan elkaar: ontwikkelen en valideren via informeel leren is een relatief onontgonnen gebied dat tot aangename en tegelijkertijd confronterende ontdekkingen kan leiden. Volgens de eerste schoolleiders die een thema hebben afgerond via informeel leren is het een mooi, intensief traject dat u veel op kan leveren.

Bij formeel leren volgt u een studie, training of andere professionaliseringsactiviteit die door het Schoolleidersregister is gecertificeerd, en krijgt u aan het einde een diploma of certificaat waarmee u een (deel-)thema kunt afronden voor uw herregistratie. Bij informeel leren leert u in de praktijk en laat u aan het einde uw ontwikkeling op een thema beoordelen door een professioneel beoordelaar, of door twee andere schoolleiders. Het lijkt soms ingewikkeld, maar eigenlijk is iedere schoolleider in zijn of haar school al lang bezig met een ontwikkeling op een van de professionaliseringsthema’s.

In het hele land gaan we in gesprek met schoolleiders over informeel leren in het kader van de herregistratie. Na een algemene voorlichting over het Schoolleidersregister en de mogelijkheden om te registreren, gaan we aan de slag met een voorbeeld uit de dagelijkse praktijk van één of enkele deelnemers. Aan de hand van deze voorbeelden leert u de professionaliseringsthema’s goed kennen en doet u inspiratie op voor de aanpak van een of enkele thema’s, via de weg van het informeel leren. Ook wordt er kennis gemaakt met de gespreksmethodiek ‘Ladder der gevolgtrekking’. Deze methodiek wordt ingezet tijdens het valideringsgesprek met andere schoolleiders. Het valideringsgesprek is een van de manieren om een thema af te ronden.

Wat zijn de grootste uitdagingen waar u voor staat? En op welke thema’s wilt u zich de komende jaren verder ontwikkelen? Ga met ons in gesprek, deel ervaringen met collega’s en maak kennis met de professionaliseringsthema’s.

Ga met ons in gesprek!

Het gesprek vindt plaats op woensdag 17 mei van 9.30 – 12.30 in Drenthe. De exacte locatie is nog niet bekend.

Meld u aan voor het gesprek >

Mag het gesprek eventueel bij u op school plaatsvinden? Ook dan horen wij het graag!