Leidinggevenden uit onderwijs en andere sectoren inspireren elkaar

01 december 2017

Honderden schoolleiders zijn tijdens de Nationale Schoolleiders Top PO op 25 november in Utrecht in gesprek gegaan met leidinggevenden uit het bedrijfsleven en andere sectoren. Persoonlijk leiderschap was het centrale uitgangspunt. Tijdens inspirerende tafelsessies in kleine groepjes zijn onderling veel ambities en goede voorbeelden gedeeld en afspraken gemaakt om elkaar te blijven zien en inspireren.

Kennis en ervaringen uitwisselen met leidinggevenden uit bedrijfsleven, sport, cultuur, zorg, overheid en maatschappelijke instellingen om samen voor hele generaties leerlingen nog beter en uitdagender onderwijs te creëren, dat is het doel van de Nationale Schoolleiders Top. In levendige discussies kwam een diversiteit aan ambities voorbij en werden goede voorbeelden uitgewisseld. Ook is afgesproken daarmee zelf aan de slag te gaan en elkaar te blijven inspireren. Volgens inleider en ex-topschaatser Martin Hersman is het zaak daar binnen 72 uur werk van te maken, “anders rest nog maar 10 procent kans dat je het doet.” Vanuit iedere discussiegroep is dan ook een Whatsapp-groep aangemaakt om met elkaar in contact te blijven.

Onderwijsminister Arie Slob nam eveneens deel aan een tafelsessie en gaf aan dat hij veel goede voorbeelden heeft gehoord. Daarnaast benadrukte hij dat de schoolleider cruciaal is. “Trots, imago en goede plannen maken zijn belangrijk.”

Bekijk de foto impressie van de dag

Naar nieuwsoverzicht