Activiteitenverslag 2016 online

21 juli 2017

Het activiteitenverslag over 2016 staat online. Het merendeel van de Nederlandse schoolleiders, ruim 7800, is eind 2015 ingeschreven in het register en zo’n 4500 schoolleiders waren eind december al geregistreerd als RDO of RADO.

In 2016 zijn weer grote stappen voorwaarts gezet. Ruim 1200 schoolleiders zijn in 2016 geregistreerd als Registerdirecteur Onderwijs of Registeradjunct-directeur Onderwijs, waardoor het totaal aantal schoolleiders dat heeft aangetoond te voldoen aan de basiskwalificaties fors is gegroeid. Bovendien zijn er bijna 100 gecertificeerde opleidingen, cursussen en trainingen voor schoolleiders bij gekomen. Inmiddels is er daarmee een ruime keuze aan professionaliseringsaanbod.

Schoolleiders die zich in 2014 en 2015 al hadden geregistreerd, blijven werk maken van hun verdere professionalisering. Honderden schoolleiders hebben al professionaliseringsthema’s afgerond. Veel schoolleiders kiezen daarbij nog steeds voor formeel leren, maar er is ook een groeiende groep schoolleiders die door informeel leren een thema afrondt. Een deel van hen doet dit via een professioneel beoordelaar. Anderen kiezen voor ‘schoolleiders valideren schoolleiders’, waarbij schoolleiders elkaars professionele ontwikkeling beoordelen.

Lees het activiteitenverslag 2016

Naar nieuwsoverzicht