In memoriam

Ursie Lambrechts
14 mei 1955 – 15 april 2024
 

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Schoolleidersregister PO

Ursie Lambrechts was van april 2013 tot april 2021 bestuursvoorzitter van het Schoolleidersregister PO. Ursie was de eerste bestuursvoorzitter. Op de zolderverdieping van een pand aan de Pieterstraat, aan de voet van de Utrechtse Dom werkte ze samen met de medewerkers van het eerste uur aan de opzet en ontwikkeling van het Schoolleidersregister PO. Ursie droeg het onderwijs een warm hart toe. Dat had ze al als lid van de Tweede Kamer laten zien en later onder meer als lid van de Onderwijsraad, lid van de raad van toezicht van De Haagse Scholen, lid van de raad van toezicht van de stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland en als voorzitter van de Commissie Passend Onderwijs. Als voorzitter van het Schoolleidersregister PO sloot ze ook de schooldirecteuren in haar hart.

Als bestuursvoorzitter viel ze op door de rust die ze uitstraalde en de ruimte die ze leden van het bestuur bood om ideeën in te brengen en deze te bespreken. Zo creëerde ze een hechte groep van de leden afkomstig uit verschillende gremia. Voor medewerkers was ze hartelijk en belangstellend. Altijd op de hoogte van persoonlijke ontwikkelingen in ieders leven. Niet alleen voor het bestuur en medewerkers maakte ze zoveel tijd vrij als nodig. Ook voor belanghebbenden maakte ze tijd in haar agenda.

Zo loodste Ursie het Schoolleidersregister PO door de eerste jaren.
Het Schoolleidersregister zal altijd schatplichtig blijven aan wat ze heeft neergezet.
We zullen haar nooit vergeten.