Namens heel Nederland: schooldirecteuren bedankt!

Heb je de radiospot deze week langs horen komen en heb je je afgevraagd wie de afzender is?
Afzender is het Schoolleidersregister PO. Dit is de bedoeling van de radiospots:

We vinden dat het belang van het beroep meer erkenning verdient en dat schooldirecteuren meer gewaardeerd moeten worden

Daarvoor is het nodig dat meer mensen meer weten over het beroep. Het Schoolleidersregister PO laat zien dat niet alleen individuele schooldirecteuren werken aan hun ontwikkeling, maar dat ook de beroepsgroep gestaag werkt aan zichzelf. Daar profiteren leraren en leerlingen van. Dat mag iedereen weten en daarom brengen we het beroep van schooldirecteur voor het voetlicht.

We werkten hier al enige tijd aan: van geregeld praten met Kamerleden tot zorgen dat informatie over schooldirecteuren op allerlei websites zoals die van de rijksoverheid of de website van een blad als ‘Ouders van Nu’ klopt. Vorige week zijn we begonnen met een intensievere campagne die tot eind januari duurt.

We willen heel Nederland laten weten dat het beroep van schooldirecteur van groot belang is voor de kwaliteit van het onderwijs

Dat doen we door middel van een radiocampagne. We hebben gekozen voor een positieve toon. In de afgelopen week met een spotje zonder afzender zodat de nieuwsgierigheid wordt geprikkeld. Vanaf 20 november verandert de spot een klein beetje en verwijzen we naar onze website. Op de pagina Wat doet een schooldirecteur? staat informatie over het beroep van schooldirecteur en de radiospot.

Daarna volgen twee weken waarbij we verwijzen naar de podcastserie ‘Schooldirecteurenpodcast’. Daar zijn gesprekken te vinden van Boris van der Ham met schooldirecteuren die vertellen over hun beroep en hun school.

In januari vervolgen we gedurende twee weken de campagne. De campagne is zo opgezet dat we ruim 9.000.000 Nederlanders bereiken. Een deel daarvan zal naar de website kijken of naar podcasts luisteren.