Benoeming Maikel de la Cousine als lid bestuur Schoolleidersregister PO

Op voordracht van de AOb heeft het bestuur van de Stichting Schoolleidersregister PO Maikel de la Cousine als lid van het
bestuur van het Schoolleidersregister PO benoemd per
15 februari 2023. 
Maikel de la Cousine is directeur van basisschool Landman in Helvoirt. Maikel volgt Angèle van der Star op die tot 31 december 2022 lid van het bestuur van het Schoolleidersregister PO was.
 

Voorzitter Boris van der Ham is blij met de benoeming van Maikel de la Cousine. ‘Met Maikel krijgen we een jonge, enthousiaste schoolleider in het bestuur. We hebben er alle vertrouwen in dat hij een mooie bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van het Schoolleidersregister PO’.

Schoolleiders spelen de hoofdrol bij het Schoolleidersregister: in het bestuur, bij het ontwikkelen van de kennisbasis of als lid van commissies die registratie- en accreditatiebesluiten nemen.
 

Het bestuur bestaat uit een onafhankelijk voorzitter, schoolleiders op voordracht van de AOb, AVS en CNV Schoolleiders en een bestuurder op voordracht van de PO-Raad. Bestuursleden worden benoemd voor de termijn van vier jaar met een mogelijkheid voor een tweede termijn.

Sterk Staaltje Schoolleiderschap
Schoolleiders werken individueel én als beroepsgroep voortdurend aan hun ontwikkeling. Dat doen ze voor zichzelf én voor anderen.

Het Schoolleidersregister PO stimuleert de ontwikkeling van individuele schoolleiders en van de beroepsgroep. De ontwikkeling van de beroepsgroep mag gezien worden.