Nieuwe kenniskringen in 2022

De voorbereidingen zijn in volle gang om in de loop van 2022 te kunnen starten met twee nieuwe kenniskringen. Binnenkort verschijnt meer informatie over deze kenniskringen en de mogelijkheid om aan te melden voor deelname.

Lopende kenniskringen
De kenniskringen rond de thema’s ‘Curriculumontwikkeling op school’ en het thema ‘Duurzaamheid’ zijn in inmiddels van start gegaan. Er worden mooie en waardevolle gesprekken gevoerd, de thema’s worden op verschillende deelonderwerpen uitgediept en het enthousiasme van de deelnemende schoolleiders is groot. De kenniskring ‘De school in een netwerksamenleving’ is in de afrondende fase.

Waarom een kenniskring
Schoolleiders gaan zélf over de inhoud van hun kennisbasis. Hierbij is het uiteraard van belang om deze actueel te houden. Daarom organiseert het Schoolleidersregister PO kenniskringen, zodat schoolleiders hier daadwerkelijk zelf mee aan de slag kunnen gaan.

De opzet van een kenniskring
Een kenniskring bestaat uit tien tot twintig schoolleiders die onder begeleiding van een expert een bepaald thema onderzoeken. De kenniskringen bundelen de kennis op het thema en gieten dit in een handzame vorm, zodat schoolleiders die kennis kunnen gebruiken in hun beroepspraktijk.

  • Aantal deelnemers: 10-20
  • Doorlooptijd kenniskring: 12-18 maanden
  • Aantal bijeenkomsten: 8 of 9, in onderling overleg
  • Locatie bijeenkomsten: in overleg met deelnemende schoolleiders
  • Totale geschatte tijdsinvestering voor schoolleiders: 80-100 uren
  • Inschrijfgeld: niet van toepassing

Schoolleiders kunnen deelname aan een kenniskring inzetten voor hun herregistratie.

Kenniskring Kansen(on)gelijkheid
In september 2021 is de kennisbasis voor schoolleiders in het primair onderwijs uitgebreid met het nieuwe professionaliseringsthema ‘Kansen(on)gelijkheid’. Benieuwd hoe deze kenniskring dit heeft aangepakt? In dit magazine lees je er alles over, aangevuld met interviews van schoolleiders en experts.

Informatie
Heb je interesse in deelname aan een kenniskring? Laat het ons weten door onderstaand formulier in te vullen. Zodra de nieuwe thema’s bekend zijn nemen we contact met je op om je hierover te informeren.

U kunt ons tijdens kantooruren telefonisch bereiken op 030- 2347360

Aanhef

Optioneel

Uw vraag

Telefonisch contact