Uitzending terugkijken over ethisch leiderschap

Zes groepen schoolleiders zijn de uitdaging aangegaan en bespreken in de stijl van het TV-programma ‘De achterkant van het gelijk’ onder leiding van Gyzlène  Kramer-Zeroual hoe zij omgaan met ethische vraagstukken die ze in hun dagelijkse praktijk tegenkomen.

Waar ligt voor jou de grens waar je niet overheen gaat en waarom ligt die daar?
Kies je ervoor om die leerling met problematiek op zoek naar een passende school toe te laten als je weet dat de leraar van de groep waar deze leerling deel van moet uitmaken al maanden op zijn tenen loopt? Geef je de leraar die niet meewerkt aan het samen ontwikkelen van lessen en elkaars lessen observeren een tweede kans of is het toch beter afscheid te nemen? Verdiep je je in de ernst van een situatie van een leerling met een moeilijke thuissituatie en wanneer kom je in actie? Dagelijks heb je te maken met dit soort afwegingen. Hoe maak jij dit soort keuzes?

Heb je de eerste uitzending gemist? Met onderstaande link kun je de uitzending van donderdag 16 september 2021 terugkijken.

Met alle input die we zo verzamelen gaan schoolleiders samen met onderzoekers op het terrein van ethiek en leiderschap aan de slag om te komen tot handreikingen voor ethisch handelen voor de beroepsgroep van schoolleiders in het primair onderwijs. Met jouw bijdrage komen we tot het best mogelijke resultaat.

De volgende uitzendingen vinden plaats van 16.00 tot 17.00 uur op 30 september 2021, 14 oktober 2021, 4 november 2021, 18 november 2021 en 2 december 2021.
Meld je aan als je wilt deelnemen. De link ontvang je aantal dagen voor de uitzending.