Schoolleiders PO starten met de kenniskring Kansenongelijkheid

Kijk en luister naar Gyzlene Kramer-Zeroual over het thema Kansenongelijkheid.

De startbijeenkomst van deze kenniskring vindt plaats op donderdag 17 september van 19:00-21:30 uur in Bilthoven. Aanmelden is nog mogelijk.

Waarom een kenniskring
Schoolleiders gaan zélf over de inhoud van hun kennisbasis. Hierbij is het uiteraard van belang om deze actueel te houden. Daarom organiseert het Schoolleidersregister PO kenniskringen, zodat schoolleiders hier daadwerkelijk zelf mee aan de slag kunnen gaan.

De opzet van een kenniskring
Een kenniskring bestaat uit tien tot twintig schoolleiders die onder begeleiding van een expert een bepaald thema onderzoeken. De kenniskringen bundelen de kennis op het thema en gieten dit in een handzame vorm, zodat schoolleiders die kennis kunnen gebruiken in hun beroepspraktijk.

De bevindingen worden onder andere verwerkt in een overzichtsartikel dat wordt opgenomen op de website van het Schoolleidersregister PO. Naast dit artikel maakt iedere kenniskring een digitaal magazine met interviews met wetenschappers, experts en practitioners. Dat mag overigens ook een animatie of een film zijn. Tot slot stelt iedere kenniskring een presentatie samen waarmee de schoolleiders die aan de kenniskring deelnemen op scholen hun bevindingen over het thema kunnen toelichten en erover in discussie kunnen gaan. Bij al deze producties (overzichtsartikel, digitaal magazine/animatie/film en presentatie) zorgt het Schoolleidersregister PO voor ondersteuning.