Herregistreren met deelname aan een kenniskring

Schoolleiders kunnen deelname aan een kenniskring inzetten voor hun herregistratie. Deelname is in elk geval dekkend voor het te ontwikkelen professionaliseringsthema. Afhankelijk van inzet tussen de bijeenkomsten door kan het ingezet worden voor meer thema’s.

Een kenniskring bestaat uit tien tot twintig schoolleiders die onder begeleiding van een expert een bepaald thema onderzoeken. Welke thema’s aan bod komen bepalen de schoolleiders zelf. De kenniskringen bundelen kennis op een bepaald thema en gieten dit in een handzame vorm, zodat schoolleiders die kennis kunnen gebruiken in hun beroepspraktijk. Door de kenniskringen worden zo nieuwe professionaliseringsthema’s ontwikkeld.

Binnenkort starten twee kenniskringen: ‘Kansenongelijkheid’ onder begeleiding van Linda van den Bergh en ‘De school in een netwerksamenleving’ onder begeleiding van Peter Sleegers. Kijk hier voor meer informatie en interesse aan deelname of in het uitgebreide magazine over kenniskringen.