Hoe toon jij leiderschap in deze veranderende wereld?

Op vrijdag 28 september jl. kwamen bijna 170 schoolleiders naar de bijeenkomst Een Jungle aan Trends in Ouwehands Dierenpark Rhenen. Tijdens deze dag stond de volgende vraag centraal: Hoe toon jij leiderschap in deze veranderende wereld?

Gedurende het ochtendprogramma namen de Fountainheads de schoolleiders met humor en veel dynamiek mee in de belangrijkste trends. Gedragsbioloog Patrick van Veen vertelde vervolgens aan de hand van voorbeelden uit de apenwereld over het oergedrag van apen en schoolleiders. En dat schoolleiders als ze willen overleven, zich moeten aanpassen aan de veranderende omgeving.

Onderzoeksdialoog trendtafel

In de middag gingen de schoolleiders onder leiding van tafeldeskundigen met elkaar in gesprek over negen trends die het primair onderwijs beïnvloeden: Technologisering, Toenemende verbondenheid en internationalisering, Diversiteit en tweedeling, Individualisering en informalisering, Flexibilisering, Vergrijzing en ontgroening, Participatie, Taakverbreding en Beleidsmatige aandacht voor professionalisering. Welke plaats nemen deze trends in binnen de school en samenleving? Wat vraagt dat van jouw rol als schoolleider en hoe kun je anticiperen op deze ontwikkeling?

Waardevolle dag

De bijeenkomst werd door de bezoekers met gemiddeld een 8 beoordeeld. Een aantal reacties van deelnemers: ‘De inhoud was geweldig, zeer inspirerend!’ ‘De dag verliep vlot, was vernieuwend en uitdagend’. ‘Kennis delen en nieuwe contacten opdoen; waardevol!’

Alles weten over deze inspirerende dag?

Ga naar www.jungleaantrends.nl en bekijk onder andere het fotoverslag, de opbrengst van de gesprekken aan de trendtafels en de presentaties.