22 september: Leiderschap in een jungle aan trends

Ga mee op verkenning en neem gelijk een kijkje bij Xing Ya en Wu Wen


De werkdruk in het onderwijs is hoog. Pestgedrag aanpakken, integratie, zorgtaken, achterstandenbeleid, verbindingen met sport en kinderopvang: scholen worden van alle kanten aangemoedigd om hun functie te verbreden. Veel scholen hebben personeel moeten ontslaan omdat de leerlingenpopulatie, en daarmee ook de bekostiging terugliep. Bovendien flexibiliseert de arbeidsmarkt. Uitzendkrachten, payroll constructies en inzet van ZZP’ers, komen steeds vaker voor en de vaste baan wordt minder vast. Hoe kun je als schoolleider omgaan met deze trends en ontwikkelingen? 

Anticiperen op continue ontwikkelingen brengt een noodzaak om te professionaliseren met zich mee. Het is van belang dat je zicht hebt op de (maatschappelijke) ontwikkelingen die van invloed zijn op het onderwijs. Veel schoolleiders, leraren en andere onderwijsprofessionals nemen zelf daartoe hun verantwoordelijkheid. Kenniscentra verwachten dat ook de politieke aandacht voor professionalisering van onderwijspersoneel onverminderd zal voortduren.

Uit een onderzoek van het Schoolleidersregister PO zijn diverse maatschappelijke trends en ontwikkelingen naar voren gekomen waar je als schoolleider mee te maken krijgt. Wat staat de school de komende jaren te wachten? En hoe kun je leiderschap tonen in deze ‘Jungle aan trends’? Kom op 22 september naar Ouwehands Dierenpark, en ga mee op verkenning naar de veranderingen die het primair onderwijs beïnvloeden.

Aan de hand van de 9 trends denken we op 22 september na over de plaats van de school in de samenleving en de rol van de schoolleider. Ruud Veltenaar neemt ons mee in de wereld van de toekomst. Samen met inhoudelijke experts gaan we dieper in op de verschillende ontwikkelingen en ontdekken we hoe we met elkaar verder kunnen leren en anticiperen op de toekomst.

We starten om 9.30 uur en eindigen de dag op tijd, zodat u nog een rondje in de dierentuin kunt lopen en een uniek kijkje kunt nemen bij de Chinese Reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen.

Wees zeker van een plekje en meld nu alvast aan!

Naar agendaoverzicht